Pikáns krumplifőzelék ropogós szalonnakockákkal a Főételek kategóriában
A krumplit hámozzuk meg és vágjuk karikákra. Tegyük fel annyi vízben főni, hogy ellepje.
Majd tegyünk bele babérlevelet, Delikátot és majorannát. Főzzük puhára a krumplit.
Közben egy serpenyőben egy kevés olaj hozzáadásával pirítsuk meg a kockákra vágott szalonnát. Majd egy szűrőkanállal vegyük ki a szalonnakockákat és tegyük félre. hagyjuk hűlni, hogy jó ropogósak legyenek.
A megmaradt zsiradékon lisztből és hideg vízből készítsünk rántást. Ezt öntsük a majdnem kész főzelékhez. Főzzük tovább, míg a krumpli puha nem lesz és a liszt nyers íze el nem tűnik.
Ezután ízesítsük még a főzeléket mustárral és tejföllel. Szórjuk meg a ropogós szalonnakockákkal. Tálaljuk fasírttal, sült virslivel, sült hússal, vagy csak így önmagában.