Feltöltve:

Pikáns gombás pulykatokány

timer 35
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 4

Hozzávalók

víz300 milliliter
petrezselyem zöld1 csokor
tejföl3 evőkanál
vöröshagyma1 darab
olaj2 evőkanál
mustár1 evőkanál
csiperke gomba300 gramm
pulykacomb filé500 gramm
citrom leve és reszelt héja1 darab
Knorr Erdei Gombakrémleves1 csomag

Pikáns gombás pulykatokány a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Vágjuk vékony csíkokra a pulykahúst.

2. lépés

Egy serpenyőben forrósítsunk fel olajat és pirítsuk meg rajta a pulykahús csíkokat. Enyhén sózzuk, borsozzuk.

3. lépés

Ezalatt tisztítsuk meg a gombát és vágjuk cikkekre. Adjuk a pulykahúshoz és keverjük össze. Közepes lángon, lefedve pároljuk együtt őket kb. 10 percig, míg majdnem elfőtte a levét.

4. lépés

Adjuk hozzá a Knorr tasak tartalmát és 3 dl hideg vizet. Keverjük jól el, hozzuk forrásba. Adjuk hozzá a mustárt is. Kis lángon főzzük tovább kb. 5 percig.

5. lépés

A főzés végén adjuk hozzá a tejfölt, a citromhéjat és a citrom levét. Forraljuk föl hirtelen, majd vegyük le a tűzről. Szórjuk meg frissen vágott petrezselyem zölddel. Tálaljuk párolt rizzsel, vagy tésztával.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem