Pikáns gombaleves
Pikáns gombaleves
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • sárgarépa - 10 dekagramm
  • Rama Classic - 1 evőkanál
  • Knorr Gombakrémleves - 1 csomag
  • Knorr Erőleveskocka - 1 darab
  • zeller - 10 dekagramm
  • citrom - 1 darab
  • 12%-os tejföl - 4 evőkanál
  • petrezselyemgyökér - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. A megmosott és megtisztított, majd 1x1 kockára vágott zöldségeket lepirítjuk a felhevített RAMA Margarinon. Felengedjük 1 liter vízzel, ízesítjük 1 db KNORR Erőleves kockával. Ha felforrt, beletesszük a KNORR Gombakrémleves alapot is amit előzőleg 2 dl hideg vízzel, kézi habverővel elkeverünk.
  2. Gyakori kevergetés mellet 5 percig főzzük. Ízesítjük rozmaringgal és a citrom reszelt héjával és levével.
  3. Az így elkészült levest forrón tálaljuk. Minden tányérba teszünk 1 ek tejfölt, úgy, hogy egyben maradjon a levesben.