Pho leves marhahússal
Pho leves marhahússal
  • timer70 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • chili paprika - 2 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • Knorr Házias Marhahús Levesalap - 1 darab
  • snidling - 1 csokor
  • friss gyömbér - 1 darab
  • zöldhagyma - 2 darab
  • rizstészta - 500 gramm
  • lime - 2 darab
  • bazsalikom levél - 10 darab
  • babcsíra - 150 gramm
  • ázsiai halszósz - 80 milliliter
  • Marha bélszín - 500 gramm
  • friss koriander - 1 csokor

Elkészítés:

  1. Hámozzuk meg a vöröshagymát és vágjuk negyedekre, majd egy kis tepsibe téve süssük 200 °C fokos sütőben 10 percig. Állítsuk össze az alaplevet úgy, hogy a sült hagymát a marhahússal 3 liter vízben feltesszük főni.
  2. Adjuk hozzá a Knorr házias marhahús levesalapot és főzzük 40 percig.
  3. Vegyük ki a húst és szűrjük át a levest. A húst vágjuk vékony szeletekre
  4. Tegyük vissza a húst a levesbe, adjuk hozzá a hámozott, majd lereszelt gyömbért és fokhagymát, a lime-ok kifacsart levét és a halszószt. Ismét forraljuk fel.
  5. Egy tálban öntsük le a tésztát annyi forró levessel, hogy ellepje, és amikor megpuhult tegyük át adagonként kisebb tálkákba. A megmaradt levest tartsuk forrón a lábosban.
  6. A zöldségeket mossuk meg. Vágjuk apróra a chili paprikát (a magokat távolítsuk el), a bazsalikomot és a koriandert. A zöldhagymát vágjuk vékony szeletekre, a snidlinget pedig centiméteres darabokra
  7. A zöldségféléket és a fűszernövényeket tegyük a kis edényekben levő tésztára a hússal együtt arányosan elosztva. Öntsük rá a forró levest. Azonnal tálaljuk.