chili paprika | 2 darab |
---|---|
vöröshagyma | 1 darab |
fokhagymagerezd | 2 darab |
Knorr Házias Marhahús Levesalap | 1 darab |
snidling | 1 csokor |
friss gyömbér | 1 darab |
zöldhagyma | 2 darab |
rizstészta | 500 gramm |
lime | 2 darab |
bazsalikom levél | 10 darab |
babcsíra | 150 gramm |
ázsiai halszósz | 80 milliliter |
Marha bélszín | 500 gramm |
friss koriander | 1 csokor |
Pho leves marhahússal a Levesek kategóriában
Hámozzuk meg a vöröshagymát és vágjuk negyedekre, majd egy kis tepsibe téve süssük 200 °C fokos sütőben 10 percig. Állítsuk össze az alaplevet úgy, hogy a sült hagymát a marhahússal 3 liter vízben feltesszük főni.
Tegyük vissza a húst a levesbe, adjuk hozzá a hámozott, majd lereszelt gyömbért és fokhagymát, a lime-ok kifacsart levét és a halszószt. Ismét forraljuk fel.
Egy tálban öntsük le a tésztát annyi forró levessel, hogy ellepje, és amikor megpuhult tegyük át adagonként kisebb tálkákba. A megmaradt levest tartsuk forrón a lábosban.