Feltöltve:

Pezsgőhabos baracktorta

timer 40
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Piskótához

tojás3 darab
liszt3 evőkanál
cukor3 evőkanál
sütőpor0.5 csomag

Krémhez

őszibarack konzerv2 darab
pezsgő3 dl
db natúr joghurt2 kis
zselatin2 csomag
vaníliás cukor2 csomag
szeletelt mandula1 kevés
habtejszín400 milliliter

Elkészítés

1. lépés

A tojásból, lisztből, cukorból és sütőportból kapcsos tortaformában piskótát sütünk. A joghurtot, vaníliás cukrot, pezsgőt összekeverjük. A barackból, ízlés szerinti mennyiséget, (ha túl sokat teszünk bele, nehezen köt majd meg a zselatin), felkockázunk és a krémbe vegyítünk. 1,5 dl vízben feloldunk 1,5 csomag zselatint, és a masszával elvegyítjük. A kihűlt piskótalapra öntjük a 3/4-ét és hűtőbe tesszük. Közben kb 4-5 db barackot összeturmixolunk, és a maradék fél csomag zselatint, amelyet 0,5 dl vízben feloldottunk hozzákeverjük. Ha már valamennyire megdermedt a krém, ráöntjük a barackpürét, ismét hűtőbe tesszük. A maradék krémet is ráöntjük. Tálalás előtt díszítjük pirított mandulaszeletekkel, vagy barackkal.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem