Petrezselymes-diós spagetti
Petrezselymes-diós spagetti
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • petrezselyem zöld - 1 csokor
  • chili paprika - 1 darab
  • olíva olaj - dl
  • dióbél - 10 dekagramm
  • parmezán - 10 dekagramm
  • spagetti - 30 dekagramm

Elkészítés:

  1. A spagettit főzzük meg a tasakján olvasott elkészítési útmutató szerint.
  2. Közben vágjuk durva darabokra a diót és lassú tűzön, olaj hozzáadása nélkül pirítsuk meg egy kicsit.
  3. A felaprított fokhagymát keverjük össze az aprított chilivel, az apróra vágott petrezselyem zölddel, a reszelt parmezán felével, az enyhén pirított dióval (egy keveset tegyünk félre dekorációnak) , és fokozatosan keverjük hozzá az olíva olajat.
  4. A kifőtt, leszűrt, forró tésztát keverjük össze a diós-sajtos szósszal, majd szórjuk meg a maradék parmezánnal.