Feltöltve:

Pesztós szerencsekekszek

timer 80
mood Könnyű
person 8 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tetejére

tojásfehérje a kenéshez1 darab
szárított bazsalikom a szóráshoz1 evőkanál

A tésztához

hideg Rama Vajas Íz25 dekagramm
liszt50 dekagramm
sütőpor1 csomag
1 kávéskanál
tojássárgája2 darab
bazsalikomos pesztó190 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Keverjük el egy nagy tálban a lisztet a sütőporral, és a sóval, majd jól morzsoljuk el benne a hideg Rama Vajas Ízt. Adjuk hozzá a 2 tojássárgáját és a pesztót, majd gyúrjuk addig, amíg összeáll gyúrható tésztává. Pihentessük negyed óráig, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki fél centiméter vastagra, és szilveszteri kivágó formákkal (malac, patkó, lóhere) vágjuk belőle különböző formákat.
    A kivágott kekszek tetejét kenjük meg tojásfehérjével, és szórjuk meg szárított bazsalikommal. 180 °C-ra előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsiben süssük 10-15 percig.

  2. 2. lépés

    Hagyjuk kihűlni a forró lapon, nagyon kiadós sütemény.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre