Feltöltve:

Pepita bomba

timer 100
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Kakaós piskótához

sütőpor1 csomag
tojásfehérje habjának a fele5 darab
finomliszt100 gramm
víz1 dl
kakaó1 evőkanál
étcsokoládé6 kocka
Ráma50 gramm
kristálycukor100 gramm
tojássárgája5 darab

Túrókrémhez

vaniliaaroma1 evőkanál
zselatin10 gramm
tej1 dl
porcukor100 gramm
túró500 gramm

Csokihabhoz

étcsokoládé6 kocka
cukor8 evőkanál
főzős csokoládés pudingpor2 csomag
tej7 dl
vaníliás cukor1 csomag
tojásfehérje5 darab

Vaníliás piskótához

tojássárgája5 darab
vaníliás cukor1 csomag
tojásfehérje habjának a fele5 darab
finomliszt100 gramm
víz1 dl
sütőpor1 csomag
vaniliaaroma1 evőkanál
Ráma50 gramm
kristálycukor100 gramm

Elkészítés

1. lépés

A pepita bombához, pepita piskótákat készítünk. Így a piskótatésztát két külön tálban keverjük ki. Először a vaníliásat: 5 db tojássárgát 100 gramm cukorral kihabosítunk elektromos habverővel. Megolvasztunk 50 g Ramát és egy kis vaníliaaromával, valamint a vízzel hozzáadjuk a masszához. Majd 100 g lisztet és egy csomag sütőport hozzászitálunk. 5 db tojásfehérjét kemény habbá verünk 1 csomag vanillincukorral és a felét óvatosan belekeverjük a vaníliás piskótatésztába.

2. lépés

Kikeverjük a kakaós piskótát. Szintén 5 db tojássárgát, 100 gramm cukorral fehéredésig habosítunk. Megolvasztunk 50 g Ramát és 1 evőkanál kakaóporral, valamint egy deci vízzel a masszához öntjük. Mikróban 350 Watton 2 perc alatt felolvasztunk 6 kocka étcsokoládét és bolondítsuk meg vele a piskótatésztát. Majd itt is 100 g lisztet 1 cs sütőporral szitáljunk bele, homogénre keverjük el, majd a tojáshab másik felét is adjuk hozzá óvatosan elegyítve. Most jön a trükk: egy sütőlapot, vagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és felváltva, csíkokban kanalazzunk először az egyik, majd mellé a másik piskótatésztából. Kanállal igazítsuk ki a masszákat, hogy érjenek össze.

3. lépés

10 perc alatt süssük meg őket, gázsütőben 5 perc nagy lángon, 5 perc kicsire téve, majd ismételjük a tésztaadagolást még kétszer, így három csíkos piskótát kapunk. Amikor kiszedünk egy tepsit, nedves konyharuhával fedjük le.

4. lépés

Jöhet a csokihab. Főzzünk meg két csomag csokoládés pudingot 7 dl tejben 8 ek cukorral és 6 kocka olvasztott étcsokoládéval együtt. A megmaradt 5 db tojásfehérjét kemény habbá verjük 1 cs vanillincukorral, majd ezt óvatosan a pudingba forgatjuk és homogénné keverjük.

5. lépés

Jön a túrókrém. 500 g túrót villával összetörünk 100 g porcukorral, ízesítjük 1 ek vaníliaaromával, vagy fahéjjal. Melegítsünk meg 1 dl tejet és adjunk hozzá 10 g (1 evőkanál) zselatint, majd ha feloldódott a zselatin, vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a túróhoz.

6. lépés

Most készül a bomba. Egy nagyobb, mély üvegtálat béleljünk ki alufóliával. A piskótákat vágjuk fel csíkokra és velük pepita mintát készítve, szintén kibéleljük az alufóliás tálat. Nyomkodjuk össze a széleit, hogy rés nélkül passzoljanak. A csokihab felével feltöltjük, majd megint piskótaréteget teszünk rá és jöhet a túrókrém, majd erre ismét piskóta.

7. lépés

Végül a csokihab másik fele és egy kör alakot vágva a piskótából befedjük a bombát, majd alufóliával is bevonjuk. Ha maradt még a piskótákból, krémekből, felrétegezhetjük őket sima tepsibe is, majd az összes süti mehet a hűtőbe egy éjszakára, dermedni, de minimum 3 órát. Következő nap, felfordítjuk egy tálcára, kicsomagoljuk és lehet is szeletelni, a csíkok ezt meg is könnyítik számunkra.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem