Pennés csirke zöldségágyon, wokban elkészítve
Pennés csirke zöldségágyon, wokban elkészítve
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell filé - 40 dekagramm
  • paradicsom - 1 darab
  • sárgarépa - 4 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • fokhagymagerezd - 4 darab
  • paprika - 1 darab
  • cukkini - 1 darab
  • padlizsán - 1 darab
  • penne tészta - 25 dekagramm

Elkészítés:

  1. A zöldségeket előre elkészítjük, felkockázzuk, karikákra vágjuk. A wokot nagyon forróra előmelegítjük. (Fontos, hogy nagyon forró legyen az edényünk, az oldalán is.)
  2. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, és a kellő képen felmelegített wokban, kevés olívaolajon aranybarnára sütjük. A megsült húsdarabokat az olajból kiszedjük, és félretesszük.
  3. Abban az olajban, amiben a húst megsütöttük megpároljuk a zöldségeket. Mehet egyszerre a wokba mindegyik zöldség, közel azonos főzési időt igényelnek, de az sem baj, ha van ami ropogósabb lesz. Kis vizet önthetünk alá a könnyebb párolás érdekében. A fűszerezéséhez csak csipetnyi sót, és legalább 4-5 gerezd reszelt fokhagymát használunk.
  4. Amíg a zöldségek a wokban párolódnak, feltesszük a tésztát főzni. Bőséges vízben (csipetnyi sóval és olajjal) a forrástól számítva 6-8 perc alatt készre főzzük. Vigyázzunk, ne főzzük túl, inkább vegyük ki a vízből már pár perccel korábban, kb.80%-os készenléti állapotban.
  5. Ha megpuhultak a zöldségeink, tegyük hozzá a kifőzött tésztát, és a félretett csirkemell csíkokat. Keverjük össze, egyet rottyantsunk rajta. A végén szórjuk meg petrezselyemmel, és ízlés szerinti mennyiségben öntsük le szójaszósszal.