Pennés csirke zöldségágyon, wokban elkészítve a Főételek kategóriában
A zöldségeket előre elkészítjük, felkockázzuk, karikákra vágjuk. A wokot nagyon forróra előmelegítjük. (Fontos, hogy nagyon forró legyen az edényünk, az oldalán is.)
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, és a kellő képen felmelegített wokban, kevés olívaolajon aranybarnára sütjük. A megsült húsdarabokat az olajból kiszedjük, és félretesszük.
Abban az olajban, amiben a húst megsütöttük megpároljuk a zöldségeket. Mehet egyszerre a wokba mindegyik zöldség, közel azonos főzési időt igényelnek, de az sem baj, ha van ami ropogósabb lesz. Kis vizet önthetünk alá a könnyebb párolás érdekében. A fűszerezéséhez csak csipetnyi sót, és legalább 4-5 gerezd reszelt fokhagymát használunk.
Amíg a zöldségek a wokban párolódnak, feltesszük a tésztát főzni. Bőséges vízben (csipetnyi sóval és olajjal) a forrástól számítva 6-8 perc alatt készre főzzük. Vigyázzunk, ne főzzük túl, inkább vegyük ki a vízből már pár perccel korábban, kb.80%-os készenléti állapotban.
Ha megpuhultak a zöldségeink, tegyük hozzá a kifőzött tésztát, és a félretett csirkemell csíkokat. Keverjük össze, egyet rottyantsunk rajta. A végén szórjuk meg petrezselyemmel, és ízlés szerinti mennyiségben öntsük le szójaszósszal.