Penne sonkával, spenóttal, sajttal és csirkével
Penne sonkával, spenóttal, sajttal és csirkével
  • timer35 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell - 250 gramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • olíva olaj - 2 evőkanál
  • tejszín - 200 milliliter
  • gerezd fokhagyma - 2 darab
  • spenót - 200 gramm
  • trappista sajt - 150 gramm
  • Knorr Sajtszósz alap - 1 csomag
  • penne - 300 gramm
  • füstölt főtt sonka - 150 gramm

Elkészítés:

  1. Tegyünk fel sós vizet főni a pennének. Ha forr, tegyük bele a tésztát és főzzük meg az útmutatás szerinti idő alatt.
  2. Közben egy serpenyőben, vagy lábosban forrósítsunk egy kevés olíva olajat. Vágjuk össze a vöröshagymát és pároljuk meg az olajon.
  3. Csíkozzuk fel a csirkemellet és kockázzuk fel a sonkát. Tegyük a csirkét a hagymára, sózzuk meg egy kicsit és pirítsuk meg rajta.Majd adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát is.
  4. Adjuk hozzá a sonkát és pirítsuk meg azt is egy kicsit.
  5. A kiengedett spenótot adjuk hozzá és öntsük fel 2 dl tejszínnel. Forraljuk össze.
  6. Adjuk hozzá a Knorr sajtszószt és jól keverjük el benne. Majd alacsony lángon főzzük kb. 3 percig.
  7. A kifőtt pennét tegyük egy hőálló tálba és öntsük hozzá a spenótos szószt. Keverjük el a tésztában.
  8. Szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal. Majd kb. 200 fokra előmelegített sütőben süssük össze 15 perc alatt, hogy a sajt szép aranybarnára piruljon rajta.