Penne Gorgonzola mártásban szőlővel és dióval
Penne Gorgonzola mártásban szőlővel és dióval
  • timer25 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejszín - 5 dl
  • dió - 8 dekagramm
  • gorgonzola sajt - 20 dekagramm
  • penne tészta - 50 dekagramm
  • szőlő - 40 dekagramm

Elkészítés:

  1. A tésztát bő sós vízben megfőzzük.
  2. A sajtot belemorzsoljuk a tejszínbe és lassú tűzön felfőzzük. Sózzuk, borsozzuk.
  3. A szőlőszemeket félbe vágjuk és kimagozzuk. A dióbelet száraz serpenyőben megpirítjuk és a hártyát lemorzsoljuk róla.
  4. A szőlőt belekeverjük a mártásba.
  5. Tálaláskor egy adag tésztát teszünk a tányérba,bevonjuk a mártással és megszórjuk a dióbéllel.