Pelmenyi - szibériai töltött táskák
Pelmenyi - szibériai töltött táskák
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 3 evőkanál
  • vöröshagyma - 1 darab
  • tojás - 1 darab
  • sertéshús - 15 dekagramm
  • liszt - 30 dekagramm
  • marhahús - 15 dekagramm
  • csirkehúsleves - 3 evőkanál
  • langyos víz - 120 milliliter

Elkészítés:

  1. Gyúrjunk tésztát lisztből, tojásból, vízből és egy csipet sóból.
  2. Vágjuk apróra a hagymát és pirítsuk meg 1 evőkanál margarinon.
  3. Kockázzuk fel a húst és daráljuk le a hagymával együtt.
  4. Adjunk hozzá 3 kanál húslevest, a lereszelt fokhagymát, szerecsendiót, borsot és egy csipet sót. Keverjük össze és formázzunk a töltelékből golyókat.
  5. Nyújtsuk ki a tésztát 2 mm vastagságúra és szaggassunk ki egy pohárral köröket.
  6. Mindegyik kiszaggatott körre tegyünk egy töltelék-golyót, majd egy másik tészta-kört. Ragasztgassuk össze a széleit és főzzük, bő, enyhén sós vízben 6-8 percig. A kész pelmenyit tálaljuk pirított hagymával, forró margarinnal leöntve.