Feltöltve:

Pelmenyi - szibériai töltött táskák

timer 30
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz3 evőkanál
vöröshagyma1 darab
tojás1 darab
sertéshús15 dekagramm
liszt30 dekagramm
marhahús15 dekagramm
csirkehúsleves3 evőkanál
langyos víz120 milliliter

Elkészítés

1. lépés

Gyúrjunk tésztát lisztből, tojásból, vízből és egy csipet sóból.

2. lépés

Vágjuk apróra a hagymát és pirítsuk meg 1 evőkanál margarinon.

3. lépés

Kockázzuk fel a húst és daráljuk le a hagymával együtt.

4. lépés

Adjunk hozzá 3 kanál húslevest, a lereszelt fokhagymát, szerecsendiót, borsot és egy csipet sót. Keverjük össze és formázzunk a töltelékből golyókat.

5. lépés

Nyújtsuk ki a tésztát 2 mm vastagságúra és szaggassunk ki egy pohárral köröket.

6. lépés

Mindegyik kiszaggatott körre tegyünk egy töltelék-golyót, majd egy másik tészta-kört. Ragasztgassuk össze a széleit és főzzük, bő, enyhén sós vízben 6-8 percig. A kész pelmenyit tálaljuk pirított hagymával, forró margarinnal leöntve.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem