Pelmenyi - szibériai töltött táskák a Főételek kategóriában
Gyúrjunk tésztát lisztből, tojásból, vízből és egy csipet sóból.
Vágjuk apróra a hagymát és pirítsuk meg 1 evőkanál margarinon.
Kockázzuk fel a húst és daráljuk le a hagymával együtt.
Adjunk hozzá 3 kanál húslevest, a lereszelt fokhagymát, szerecsendiót, borsot és egy csipet sót. Keverjük össze és formázzunk a töltelékből golyókat.
Nyújtsuk ki a tésztát 2 mm vastagságúra és szaggassunk ki egy pohárral köröket.
Mindegyik kiszaggatott körre tegyünk egy töltelék-golyót, majd egy másik tészta-kört. Ragasztgassuk össze a széleit és főzzük, bő, enyhén sós vízben 6-8 percig. A kész pelmenyit tálaljuk pirított hagymával, forró margarinnal leöntve.