Feltöltve:

Pelmenyi - szibériai töltött táskák

timer 30
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz3 evőkanál
vöröshagyma1 darab
tojás1 darab
sertéshús15 dekagramm
liszt30 dekagramm
marhahús15 dekagramm
csirkehúsleves3 evőkanál
langyos víz120 milliliter

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Gyúrjunk tésztát lisztből, tojásból, vízből és egy csipet sóból.

  2. 2. lépés

    Vágjuk apróra a hagymát és pirítsuk meg 1 evőkanál margarinon.

  3. 3. lépés

    Kockázzuk fel a húst és daráljuk le a hagymával együtt.

  4. 4. lépés

    Adjunk hozzá 3 kanál húslevest, a lereszelt fokhagymát, szerecsendiót, borsot és egy csipet sót. Keverjük össze és formázzunk a töltelékből golyókat.

  5. 5. lépés

    Nyújtsuk ki a tésztát 2 mm vastagságúra és szaggassunk ki egy pohárral köröket.

  6. 6. lépés

    Mindegyik kiszaggatott körre tegyünk egy töltelék-golyót, majd egy másik tészta-kört. Ragasztgassuk össze a széleit és főzzük, bő, enyhén sós vízben 6-8 percig. A kész pelmenyit tálaljuk pirított hagymával, forró margarinnal leöntve.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Bolognai ragus palacsinta

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 1

Bolognai palacsinta

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 4

Palacsinta

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0

Dödölle

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0

Gnocchi sajtszósszal, baconchips-el

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1

Rakott tészta

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2

Hájas tészta alap recept

timer 180"
mood Nehéz
thumb_up 0

Vaníliás metélt

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0

Fokhagymás, vajas, citromos tészta

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csevapcsicsa

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 2

Tarhonyaleves

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1