víz | 50 milliliter |
---|---|
uborka | 1 darab |
erős paprika | 5 gramm |
liszt | 200 gramm |
szójaszósz | 1 evőkanál |
méz | 2 evőkanál |
vodka | 100 milliliter |
szezámolaj | 3 evőkanál |
zöldhagyma | 4 darab |
burgonyaliszt | 1 evőkanál |
sherry | 50 evőkanál |
borecet | 2 evőkanál |
só | 1 evőkanál |
kacsa | 1 darab |
világos szójaszósz | 150 milliliter |
Hoisin szósz | 200 milliliter |
KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke | 30 gramm |
Pekingi kacsa a Főételek kategóriában
Egy nagy lábosban forraljunk vizet. Tegyük bele a kacsát pár percre. Vegyük ki a vízből, azután alaposan törölgessük meg és szúrkáljuk meg villával.
A pác összes alapanyagát keverjük össze és alaposan dörzsöljük be a kacsát vele. A maradék páclevet tartsuk meg későbbre. A kacsát hagyjuk pácolódni 12 órán keresztül.
Ezután a kacsát újból dörzsöljük be a páccal és süssük 2 órán át 180 fokos sütőben. Ha a sütés vége felé a kacsa bőre még nem elég megpirult és ropogós, emeljü fel a hőmérsékletet 200 fokra.
Mialatt a kacsa sül, készítsük el a palacsintákat. Egy tálban keverjük össze a tészta hozzávalóit forró vízzel. Alaposan dolgozzuk össze.
Formázzunk kis golyókat a kész tésztából, majd lapítsuk ki vékony kerek palacsintákká. Süssük kevés olajon aranybarnára
Egy tálban keverjük össze a szósz hozzávalóit. A zöldhagymát és uborkát (magok nélkül) vágjuk hosszú oszlopokra
A kacsát a sütőből való kivétel után pihentessük pár percig, hogy enyhén kihűljön és az izomrostok elernyedjenek. Ezután vágjuk vékony szeletekre. Tálalásnál a palacsintákra helyezzük a hússzeleteket, majd a zöldségeket és végül az egészet öntsük le a szósszal