Feltöltve:

Pekándiós kifli

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A töltelékhez

tejszín1 dl
rum1 evőkanál
citromlé1 evőkanál
alma1 darab
zsemlemorzsa2 evőkanál
cukor7.5 dekagramm
őrölt fahéj0.5 teáskanál
őrölt pekándió20 dekagramm

Egyéb

darabolt pekándió2.5 dekagramm
sárgabaracklekvár4 evőkanál
tej1 csapott evőkanál
tojássárga1 darab

A tésztához

liszt50 dekagramm
puha Rama12.5 dekagramm
tojássárga1 darab
tojás1 darab
1 csipetnyi
langyos tej2 dl
cukor5 dekagramm
élesztő1 darab

Elkészítés

1. lépés

A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk, majd meleg helyen duplájára kelesztjük. A pekándiót szárazon megpirítjuk, hozzáadjuk a fahéjat, tejszínt, cukrot, zsemlemorzsát, felforrósítjuk és hagyjuk kihűlni. Meghámozzuk az almát, kockákra vágjuk, meglocsoljuk a citromlével és a rummal. A tésztát kinyújtjuk és háromszögekre vágjuk. Minden háromszögre kenünk a diós masszából, almakockát teszünk a közepére és kifliformára feltekerjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük, tojással megkenjük, és 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. A lekvárt felforrósítjuk, szitán átnyomjuk, és a kifliket megkenjük vele. Megszórjuk a pekándióval, hagyjuk hűlni, majd tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem