Feltöltve:

Pehelykönnyű almás lepény

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

tojássárgája4 darab
porcukor10 dekagramm
1 csipetnyi
Ráma15 dekagramm
tej1 dl
élesztő3 dekagramm
liszt50 dekagramm

A töltelékhez

reszelt alma1.5 kilogramm
fahéj1 darab
citrom1 darab
Ráma3 dekagramm
méz3 evőkanál
vaníliás pudingpor1 csomag

A tészta lekenéséhez

pici, felvert tojás1 darab

Pehelykönnyű almás lepény a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A tojássárgákat a cukorral és a Ramával habosra keverjük, az élesztőt pici cukorral a tejben felfuttatjuk. A lisztet a csipet sóval összekeverjük, majd a kikevert tojásos krémhez adjuk az élesztővel együtt. A tésztát jól kidolgozzuk, (lágyabb tésztát fogunk kapni), majd letakarva 1 órát pihentetjük. Addig a tölteléket elkészítjük. A reszelt almát 2-3 dkg Ramával, kevés őrölt fahéjjal, mézzel, citrommal ízesítve fedő alatt megpároljuk, majd kihűtjük és 1 vaníliás pudingport keverünk hozzá. A tésztát megfelezzük. Tepsi méretűre sodorjuk, (25x39 cm) és Ramával kikent tepsibe tesszük, rá a töltelék terítjük és befedjük a másik fele tésztával. Villával megböködjük és1 db kisebb, felvert tojással lekenjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem