tojássárgája | 4 darab |
---|---|
porcukor | 10 dekagramm |
só | 1 csipetnyi |
Ráma | 15 dekagramm |
tej | 1 dl |
élesztő | 3 dekagramm |
liszt | 50 dekagramm |
reszelt alma | 1.5 kilogramm |
---|---|
fahéj | 1 darab |
citrom | 1 darab |
Ráma | 3 dekagramm |
méz | 3 evőkanál |
vaníliás pudingpor | 1 csomag |
pici, felvert tojás | 1 darab |
---|
Pehelykönnyű almás lepény a Desszertek kategóriában
A tojássárgákat a cukorral és a Ramával habosra keverjük, az élesztőt pici cukorral a tejben felfuttatjuk. A lisztet a csipet sóval összekeverjük, majd a kikevert tojásos krémhez adjuk az élesztővel együtt. A tésztát jól kidolgozzuk, (lágyabb tésztát fogunk kapni), majd letakarva 1 órát pihentetjük. Addig a tölteléket elkészítjük. A reszelt almát 2-3 dkg Ramával, kevés őrölt fahéjjal, mézzel, citrommal ízesítve fedő alatt megpároljuk, majd kihűtjük és 1 vaníliás pudingport keverünk hozzá. A tésztát megfelezzük. Tepsi méretűre sodorjuk, (25x39 cm) és Ramával kikent tepsibe tesszük, rá a töltelék terítjük és befedjük a másik fele tésztával. Villával megböködjük és1 db kisebb, felvert tojással lekenjük.