Feltöltve:

Péceli zserbó

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

egész tojás1 darab
tojássárgája2 darab
porcukor3 evőkanál
finomliszt0.5 kilogramm
szódabikarbóna1 kávéskanál
Ráma18 dekagramm
tej0.5 bögre
élesztő2 dekagramm

Töltelék

cukor25 dekagramm
darált dió25 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag

Bevonat

porcukor3 evőkanál
kakaó3 evőkanál
víz3 evőkanál
étcsokoládé1 darab
Ráma1 darab

Elkészítés

1. lépés

Egy egész tojást és 2 tojássárgát 3 ek. porcukorral elkeverünk. 1/2 kg. lisztet, 1 kk. szódabikarbónával és 18 dkg Ramával eldörzsölünk. 1/2 bögre langyos tejbe pici cukrot teszünk, majd a 2 dkg élesztőt felfuttatjuk. Ezzel összegyúrjuk a tésztát. 3 részre osztjuk és kinyújtjuk, majd rózsaszínűre sütjük. Egy lapot baracklekvárral megkenünk és a darált dió felét rászórjuk. Bevonat: 3 ek. porcukor, 3 ek. kakaó, 3 ek. víz, 1 pici étcsokoládé, pici Rama. Ezeket összefőzzük amíg sűrű nem lesz és a langyos tésztára hirtelen ráöntjük, majd elkenjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem