Pávaszem
Pávaszem
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 30 dekagramm
  • kakaó - 2 evőkanál
  • liszt - 30 dekagramm
  • Ráma - 25 dekagramm
  • tojás - 4 darab
  • tejföl - 2 dl
  • sütőpor - 1 csomag
  • vaníliás pudingpor - 1 csomag
  • puncs pudingpor - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A Ramát a tojással és a cukorral habosra keverjük.
  2. A lisztet és a sütőport átszitáljuk.
  3. Apránként a tejfölt és a lisztes keveréket hozzáadjuk a Ramás keverékhez, majd 3 tálba tesszük.
  4. Az egyikbe vaníliás pudingot, a másikba puncs ízű pudingot, a harmadikba csokis pudingport, vagy kakaót szitálunk.
  5. Két őzgerinc formát kikenünk Ramával és kilisztezünk.
  6. Először a vaníliás masszát öntjük a formákba, majd a csokist és végül a puncsost.
  7. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 25 percig sütjük, majd tűpróbával megnézzük megsült-e már. Ha nem, még pár percet hagyjuk sülni. Jó étvágyat.