Pávaszem
Pávaszem
  • timer2 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • liszt - 50 dekagramm
    • Ráma - 25 dekagramm
    • élesztő - 2 dekagramm
    • cukor - 1 darab
    • só - 1 darab
    • tojássárgája - 3 darab
    • tej - 1 kevés

    Diós töltelék

    • darált dió - 25 dekagramm
    • porcukor - 15 dekagramm
    • citrom reszelt héja - 1 darab
    • tojásfehérje - 3 darab
    • szilvalekvár a kenéshez - 1 kevés

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóit a futtatott élesztővel és annyi tejjel, hogy jól gyúrható tésztánk legyen össze dolgozzuk, majd 3 részre osztjuk. A töltelék hozzávalóit a felvert tojáshabbal összekeverjük. 1 rész tésztát kinyújtunk téglalap alakúra, a hossza a tepsi hosszával legyen egyforma. Hosszában a tészta közepére egy csíkba tesszük a diós töltelék egyharmadát. Két oldalt az üres felületet megkenjük lekvárral majd a töltelékig felcsavarjuk. A három kész tekercset egymás mellé tesszük a tepsibe és 170 fokon pirosra sütjük.