Patatas bravas
Patatas bravas
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • víz - 250 milliliter
  • burgonya - 1 kilogramm
  • olíva olaj - 0.5 dl
  • Knorr Penne all’Arrabbiata Alap - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A patatas bravas a világ egyik legegyszerűbb és legfinomabb tapasa. Ez a módszer gyors, egyszerű és nagyon finom. Melegítsük elő a sütőt kb. 190-200 fokra. A krumplit hámozzuk meg és vágjuk kockákra. Forgassuk át az olíva olajban.
  2. tegyük a krumplit egy tepsibe és süssük meg aranybarnára és ropogósra kb. 40 perc alatt.
  3. Miután kész, vegyük ki és sózzuk meg. Míg hű egy picit, készítsük el a csípős paradicsomszószt. A tasak tartalmát keverjük simára 250 ml vízzel, majd forraljuk fel. Kevergetve forraljuk kb. 3 percig.
  4. Tegyük a sült krumplit tálkákba és öntsük le a szósszal.Kínáljunk kis nyársakat hozzá. Megszórhatjuk frissen vágott petrezselyem zölddel is.