Pataki tálban sült nyúl zöldségekkel
Pataki tálban sült nyúl zöldségekkel
  • timer130 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • paradicsom - 3 darab
  • vöröshagyma - 3 darab
  • fokhagymagerezd - 4 darab
  • paprika - 5 darab
  • nyúl - 1 darab

Elkészítés:

  1. A Pataki-tálat 24 órára, de legalább 1 teljes éjszakára be kell áztatni hideg vízben, úgy hogy teljesen ellepje.
  2. A nyúl belsőségeit eltávolítjuk, aki szereti fel is használhatja. A nyulat jól megmossuk, feldaraboljuk, és villával jól megszurkáljuk, mindenhol, hogy könnyebben átsüljön. A húsokat sózzuk, borsozzuk, és fűszerezzük.
  3. A hagymákat megpucoljuk, a zöldségeket megmossuk, és az olívabogyó kivételével az összeset tetszés szerint felszeleteljük.
  4. A Pataki-tálat kikenjük margarinnal, majd belehelyezzük a húsokat, és az összes zöldséget. Behelyezzük a kb. 180 fokra előmelegített sütő legalsó fokára úgy hogy fedővel együtt beférjen. A sütési idő kb. 120 perc, de körülbelül a felénél meglocsolhatjuk tetszés szerinti fehérborral.