Pataki tálban sült nyúl zöldségekkel a Főételek kategóriában
A Pataki-tálat 24 órára, de legalább 1 teljes éjszakára be kell áztatni hideg vízben, úgy hogy teljesen ellepje.
A nyúl belsőségeit eltávolítjuk, aki szereti fel is használhatja. A nyulat jól megmossuk, feldaraboljuk, és villával jól megszurkáljuk, mindenhol, hogy könnyebben átsüljön. A húsokat sózzuk, borsozzuk, és fűszerezzük.
A hagymákat megpucoljuk, a zöldségeket megmossuk, és az olívabogyó kivételével az összeset tetszés szerint felszeleteljük.
A Pataki-tálat kikenjük margarinnal, majd belehelyezzük a húsokat, és az összes zöldséget.
Behelyezzük a kb. 180 fokra előmelegített sütő legalsó fokára úgy hogy fedővel együtt beférjen. A sütési idő kb. 120 perc, de körülbelül a felénél meglocsolhatjuk tetszés szerinti fehérborral.