Pásztortarhonya
Pásztortarhonya
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 5 dl
  • vöröshagyma - 1 darab
  • burgonya - 60 dekagramm
  • Knorr Pörköltízesítő kocka - 3 darab
  • napraforgó olaj - 2 evőkanál
  • zöldpaprika - 1 darab
  • pirospaprika - 1 evőkanál
  • érett paradicsom - 1 darab
  • tarhonya - 25 dekagramm
  • lecsókolbász - 25 dekagramm
  • főtt császárszalonna - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb lábosban (kb. 3 literes) 2 ek olajon kiolvasztjuk a kockára vágott szalonnát, beletesszük az apróra vágott hagymát, és lepirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a tarhonyát és keverés közben megpirítjuk. Megszórjuk a fűszerpaprikával, felöntjük 0,5 liter forró vízzel. Ízesítjük a KNORR Pörköltkockákkal, beletesszük a zúzott fokhagymát, a kockára vágott burgonyát.
  3. Lefedve kis lángon 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a felkarikázott lecsókolbászt, a kis kockára vágott paprikát, paradicsomot.
  4. Ízlés szerint Delikáttal utóízesíthetjük, majd további 5 percig főzzük.