víz | 5 dl |
---|---|
vöröshagyma | 1 darab |
burgonya | 60 dekagramm |
Knorr Pörköltízesítő kocka | 3 darab |
napraforgó olaj | 2 evőkanál |
zöldpaprika | 1 darab |
pirospaprika | 1 evőkanál |
érett paradicsom | 1 darab |
tarhonya | 25 dekagramm |
lecsókolbász | 25 dekagramm |
főtt császárszalonna | 10 dekagramm |
Pásztortarhonya a Főételek kategóriában
Egy nagyobb lábosban (kb. 3 literes) 2 ek olajon kiolvasztjuk a kockára vágott szalonnát, beletesszük az apróra vágott hagymát, és lepirítjuk.
Hozzáadjuk a tarhonyát és keverés közben megpirítjuk. Megszórjuk a fűszerpaprikával, felöntjük 0,5 liter forró vízzel. Ízesítjük a KNORR Pörköltkockákkal, beletesszük a zúzott fokhagymát, a kockára vágott burgonyát.
Lefedve kis lángon 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a felkarikázott lecsókolbászt, a kis kockára vágott paprikát, paradicsomot.
Ízlés szerint Delikáttal utóízesíthetjük, majd további 5 percig főzzük.