Feltöltve:

Pasta con i gamberi(Garnélarákos tészta)

timer 35
mood Közepes
person 2 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

paradicsom60 dekagramm
paradicsompüré3 evőkanál
spagetti tészta25 dekagramm
fehér bor1 dl
garnélarák25 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

Előkészítjük a hozzávalókat.
A paradicsomokat 30 másodpercre forró vízbe mártjuk, hűlni hagyjuk és meghámozzuk, kockára vágjuk és a friss fűszerekkel beízesítjük(bazsalikom, rozmaring, kakukkfű)

Póréhagymát félbe,vékony karikára vágjuk.

Egy másik edénybe vízet forralunk a tésztának.

2. lépés

Vékonyra vágott póréhagymát 0,5 dl oliva olajon üvegesre pároljuk. Felöntjük 1 dl fehér borral és pár másodperc múlva a provance fűszerkeverékes rákot is beledobjuk. Ezzel 1-2 percig hagyjuk rotyogni, majd garnélákat kivesszük, és egy tálba tesszük.

3. lépés

Hozzáadjuk a kockára vágott, fűszerezett paradicsomot és 3-4 ek paradicsom pürét. Ezzel tovább főzöm úgy kb. 15 percig.

Eközben a tésztát, olajos sós vízben kb. 8 percig főzzük.

4. lépés

Tésztáról leöntjük a vizet! Eközben a paradicsomos szószhoz hozzáadjuk a garnélákat és kb. 2-3 percig pároljuk benne.

5. lépés

Majd a tésztát és a garnélás paradicsomos szószt egy tálba összekeverjük és tálalásra kínáljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem