Párolt vörös káposzta szegfűszeggel és aszalt szilvával recept.
A margarint a serpenyőben felforrósítjuk, a hagymát felvágjuk, megpirítjuk a szintén felvágott káposztát, adagokban rárakjuk és együtt dinszteljük. Sózzuk, borsozzuk.
Beletesszük a szegfűszeget és a gyümölcsöket. Együtt dinszteljük. Meglocsoljuk az ecettel, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménnyel és hagyjuk "lesülni" egy picit, majd felöntjük bő vízzel és hagyjuk, hogy megpuhulni fedő alatt.
Ha a leve elfőtt, felöntjük még vízzel. Mivel a főzéshez nem használunk cukrot, de a párolt káposzta köret akkor finom, ha kicsit édeskés és kicsit savanykás. Ezt 2 evőkanál mézzel tudjuk pótolni. Ha nem elég savanykás, még egy-két kiskanálnyi ecetet adunk hozzá. A fázis utolsó lépésében még egy adagot frissen kicsavarunk a borsőrlőből, hogy az íze igazán pikáns legyen. Frissen kínáljuk.