Feltöltve:

Párolt tőkehal kapros citromos majonézzel

timer 25
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

vöröshagyma1 darab
babérlevél2 darab
kapor1 csokor
citrom2 darab
petrezselyem1 csokor
száraz fehérbor2 dl
tőkehalfilé80 dekagramm
Globus Majonéz light2 dl
fejessaláta1 darab

Elkészítés

1. lépés

Egy magas falú serpenyőbe öntünk 3dl vizet, és hozzáöntjük a fehérbort. Sóval, borssal, babérlevéllel, félbevágott vöröshagymával és petrezselyemmel ízesítjük.

2. lépés

Ha felforrt, belefektetjük a halszeleteket, és lassú tűzön, fedővel letakarva 8-10 percig pároljuk,
majd kivesszük a levéből és kihűtjük.

3. lépés

A majonézt az egyik citrom reszelt héjával, kevés kifacsart levével, aprított kaporral összekeverjük, és ezt is lehűtjük.

4. lépés

A fejes salátát laskákra tépkedjük, tányérra halmozzuk, ráfektetjük a tőkehalszeleteket, és körbelocsoljuk a kapros-citromos majonézzel. Citromszeletekkel és friss kaporral díszítjük. Sült krumplival is kínálhatjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem