Feltöltve:

Párolt tőkehal kapros citromos majonézzel

timer 25
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

vöröshagyma1 darab
babérlevél2 darab
kapor1 csokor
citrom2 darab
petrezselyem1 csokor
száraz fehérbor2 dl
tőkehalfilé80 dekagramm
Globus Majonéz light2 dl
fejessaláta1 darab

Párolt tőkehal kapros citromos majonézzel a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Egy magas falú serpenyőbe öntünk 3dl vizet, és hozzáöntjük a fehérbort. Sóval, borssal, babérlevéllel, félbevágott vöröshagymával és petrezselyemmel ízesítjük.

2. lépés

Ha felforrt, belefektetjük a halszeleteket, és lassú tűzön, fedővel letakarva 8-10 percig pároljuk,
majd kivesszük a levéből és kihűtjük.

3. lépés

A majonézt az egyik citrom reszelt héjával, kevés kifacsart levével, aprított kaporral összekeverjük, és ezt is lehűtjük.

4. lépés

A fejes salátát laskákra tépkedjük, tányérra halmozzuk, ráfektetjük a tőkehalszeleteket, és körbelocsoljuk a kapros-citromos majonézzel. Citromszeletekkel és friss kaporral díszítjük. Sült krumplival is kínálhatjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem