Párolt tőkehal kapros citromos majonézzel a Főételek kategóriában
Egy magas falú serpenyőbe öntünk 3dl vizet, és hozzáöntjük a fehérbort. Sóval, borssal, babérlevéllel, félbevágott vöröshagymával és petrezselyemmel ízesítjük.
Ha felforrt, belefektetjük a halszeleteket, és lassú tűzön, fedővel letakarva 8-10 percig pároljuk,
majd kivesszük a levéből és kihűtjük.
A majonézt az egyik citrom reszelt héjával, kevés kifacsart levével, aprított kaporral összekeverjük, és ezt is lehűtjük.
A fejes salátát laskákra tépkedjük, tányérra halmozzuk, ráfektetjük a tőkehalszeleteket, és körbelocsoljuk a kapros-citromos majonézzel. Citromszeletekkel és friss kaporral díszítjük. Sült krumplival is kínálhatjuk.