Parmezános tojásleves
Parmezános tojásleves
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 1.5 liter
  • tojás - 5 darab
  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 2 darab
  • szerecsendió - 1 csipetnyi
  • só, bors - 1 csipetnyi
  • reszelt parmezán - 40 gramm
  • aprított zöldpetrezselyem - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. Tegyünk föl 1.5 liter vizet forrni. Oldjuk fel benne a Knorr Marhahúsleves kockákat.
  2. Üssük fel a tojásokat egy közepes lábosba és adjuk hozzá a reszelt parmezánt. Óvatosan verjük fel, míg egynemű masszát kapunk.
  3. A forró levest vegyük le a tűzről és lassan öntsük bele a parmezános tojást, úgy hogy közben a levest folyamatosan keverjük egy habverővel.
  4. Állítsuk újra a levest a tűzre és kis lángon még kb.5 percig verjük a habverővel, míg a keverék hosszúkás, rongyos formát ölt.
  5. Adjuk hozzá a petrezselyemzöldet és ízesítsük szerecsendióval. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.