Parmezános májszeletek
Parmezános májszeletek
  • timer25 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • majoránna - 1 teáskanál
  • tojás - 2 darab
  • bors - 1 teáskanál
  • tej - 1 dl
  • KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sertéssült - 1 evőkanál
  • parmezán sajt - 10 dekagramm
  • sertésmáj - 40 dekagramm

Elkészítés:

  1. A májat vékony szeletekre vágjuk. A tojást felverjük a tejjel, belekeverjük a borsot és a majoránnát. A májszeleteket a KNORR fűszerrel elkevert lisztben megmártjuk, majd a fűszeres tojásban meghempergetjük és a reszelt sajtban megforgatjuk. Ezután újra a tojásba mártjuk, végül a zsemlemorzsában megforgatjuk.
  2. Mielőtt sütjük megszurkáljuk a májat hogy ne durrogjon majd beletesszük felforrósított olajba. 6-8 perc alatt világossárgára sütjük, majd kiemelve lecsöpögtetjük, esetleg tiszta papírtörülközővel leitatjuk róla az olajat.