Feltöltve:

Párizsi szelet

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojásfehérje2 darab
Ráma5 dekagramm
kakaó1 evőkanál
sütőpor1 teáskanál
liszt10 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
porcukor12 dekagramm
tojássárgája2 darab
tojás3 darab
vékony lapocskákra vágott mandula
ehető szárított virág, készen kapható keverék, ehető virágok szirmaiból, leveleiből, stb. vegyesen, de ezt el is hagyhatjuk

A töltelékhez

tojássárgája2 darab
tejszín5 dl
csokoládé15 dekagramm
vaníliaízű pudingpor1 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A 3 egész tojást, a 2 tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot egy edényben, forró víz fölött sűrűre keverjük. Miután kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, a felolvasztott Ramát, és a 2 tojásfehérjéből keményre felvert habot. A tepsit kikenjük, megszórjuk kevés liszttel, és a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben, lassú tűznél megsütjük. Mikor kihűlt, kiborítjuk a tepsiből, kettévágjuk. A töltelékhez a tejszínt a tojássárgájával, a megreszelt csokoládéval és a pudingporral összevegyítjük. Mérsékelt tűzön, állandó keverés közben sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. Ezután a két tésztalap közé kenjük úgy, hogy a tetejére is maradjon.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem