Feltöltve:

Parajos tekercs

timer 65
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Ráma1 evőkanál
étolaj1 darab
szódabikarbóna1 darab
paprikakrém1 darab
finomliszt1 darab
őrölt bors1 kevés
fokhagyma1 darab
1 darab
vöröshagyma1 darab
darált sertéshús30 dekagramm
paraj30 dekagramm
leveles tészta50 dekagramm

Parajos tekercs recept.

Elkészítés

1. lépés

A leveles tésztát hagyjuk lassan kiolvadni, közben készítsük el a hústölteléket. Ehhez egy kevés olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát. Rátesszük a darált húst, és megszórjuk pirospaprikával. Ha kedveljük a csípős ízeket, pirospaprika helyett paprikakrémmel is ízesíthetjük. Sózzuk, borsozzuk,
2 gerezd aprított fokhagymát adunk hozzá, és saját levében megpároljuk. A megtisztított, megmosott, lecsepegtetett spenótot leforrázzuk: forró, szódabikarbónás vízbe dobjuk, szinte azzal a mozdulattal ki is vesszük, majd kinyomkodjuk belőle a vizet. A felforrósított Ramában megfuttatunk 2 gerezd finomra vágott fokhagymát, majd rátesszük a parajt, és átforgatjuk az illatos zsiradékon. Sóval, kevés borssal ízesítjük, azután félretesszük hűlni. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk. Először vékony rétegben elterítjük rajta a parajt, utána rákenjük a kihűlt húsos tölteléket. Szorosan feltekerjük, majd a tésztát félórára a hűtőbe tesszük. Ezután a tekercset ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem