Parajos pogácsák a Előételek kategóriában
A krumplit alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd áttörjük.
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk és beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a parajpürét, a sót, a tejfölt, a krumplit és belemorzsoljuk a szoba hőmérsékletű Rama margarint.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kb 2 cm vastagra kinyújtjuk, majd egy közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Két tenyerünk között kicsit megsodorjuk, mintha korongoznánk, hogy tömzsibb és magasabb pogácsákat kapjunk.
Amint kivesszük a sütőből, lekenjük tejjel és konyharuhával letakarva kb. 10 percet pihentetjük.