Rama Vajas Íz | 1 evőkanál |
---|---|
víz | liter |
fokhagymagerezd | 3 darab |
sajt | 10 dekagramm |
liszt | 5 dekagramm |
Knorr Házias Marhahús Levesalap | 2 darab |
napraforgó olaj | 3 evőkanál |
só | 3 teáskanál |
spenót | 30 dekagramm |
lasagne tészta | 50 dekagramm |
őrölt fekete bors | dekagramm |
darált marhahús | 70 dekagramm |
közepes vöröshagyma | 1 darab |
mascarpone krém | 50 dekagramm |
Parajos lasagne marhahússal a Főételek kategóriában
Az étolajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a darált marhahúst, 1 kk sóval ízesítjük, és addig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik.
Ezután hozzáadjuk a kiengedett, kinyomkodott spenót leveleket, a zúzott fokhagymát, az őrölt fekete borsot, 1 kk sót, és a lisztet.
Addig kevergetjük, amíg a liszt teljesen eloszlik a raguban, ezután felöntjük vízzel, és hozzáadunk 2 db Knorr Marha Házias Levesalapot, majd pár perc alatt alaposan összefőzzük.
Kb. 5 perc elteltével hozzákeverjük a mascarpone krémet is.
Egy tűzálló tálat margarinnal kikenünk, az aljára lasagne tésztalapot teszünk, ujjnyi vastagon teszünk a raguból, majd ráhelyezzünk tésztalapokat úgy, hogy teljesen lefedjék a ragut, ezt követően rétegezzük: egy sor ragu, egy sor tészta. Arra figyeljünk, hogy az utolsó réteg ragu legyen.
A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd 170 oC fokos sütőben 30-35 percig sütjük. Forrón tálaljuk.