Rama Vajas Íz | 50 gramm |
---|---|
karfiol | 80 gramm |
sárgarépa | 80 gramm |
tojás | 2 darab |
burgonya | 100 gramm |
tejszín | 200 milliliter |
Delikát ételízesítő | 1 teáskanál |
gerezd fokhagyma | 2 darab |
póréhagyma | 50 gramm |
gomba | 100 gramm |
búzadara | 100 gramm |
reszelt parmezán | 40 gramm |
karalábé | 80 gramm |
morzsolt oregánó | 1 csipetnyi |
sűrített paradicsompüré | 200 gramm |
friss oregánó | 1 csipetnyi |
Paradicsomos zöldségraguleves, parmezános daragaluskával a Levesek kategóriában
A tojásokat keverjük jól el a margarinnal, adjuk hozzá az oreganot, Delikátot és a reszelt parmezánt. Keverjük jól át majd dolgozzuk el a búzadarával. Tegyük fóliával lefedve a hűtőbe 25-30 percre.
Ezalatt tisztítsuk meg zöldségeket. A póréhagymát karikázzuk fel és pároljuk a margarinon, majd adjuk hozzá a többi kockázott zöldséget, a paradicsompürét és 1 ek Delikátot.
Pároljuk 1-2 percig, majd öntsük fel 2 l hideg vízzel. Főzzük kb 5 percig, ezalatt nedves kézzel formázzunk kis golyókat a daramasszánkból, majd tegyük a forrásban lévő levesbe. Főzzük további 8-10 percig.
Dúsítsuk a tejszínnel, ízlés szerint ízesítsük a levest még ½ ek Delikáttal, őrölt fehérborssal és szórjuk meg a finomra vágott friss zöldfűszerünkkel. Kínálhatunk mellé még mini mozzarella golyókat.