Feltöltve:

Paradicsomos zöldségraguleves, parmezános daragaluskával

timer 45
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz50 gramm
karfiol80 gramm
sárgarépa80 gramm
tojás2 darab
burgonya100 gramm
tejszín200 milliliter
Delikát ételízesítő1 teáskanál
gerezd fokhagyma2 darab
póréhagyma50 gramm
gomba100 gramm
búzadara100 gramm
reszelt parmezán40 gramm
karalábé80 gramm
morzsolt oregánó1 csipetnyi
sűrített paradicsompüré200 gramm
friss oregánó1 csipetnyi

Paradicsomos zöldségraguleves, parmezános daragaluskával a Levesek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A tojásokat keverjük jól el a margarinnal, adjuk hozzá az oreganot, Delikátot és a reszelt parmezánt. Keverjük jól át majd dolgozzuk el a búzadarával. Tegyük fóliával lefedve a hűtőbe 25-30 percre.

2. lépés

Ezalatt tisztítsuk meg zöldségeket. A póréhagymát karikázzuk fel és pároljuk a margarinon, majd adjuk hozzá a többi kockázott zöldséget, a paradicsompürét és 1 ek Delikátot.

3. lépés

Pároljuk 1-2 percig, majd öntsük fel 2 l hideg vízzel. Főzzük kb 5 percig, ezalatt nedves kézzel formázzunk kis golyókat a daramasszánkból, majd tegyük a forrásban lévő levesbe. Főzzük további 8-10 percig.

4. lépés

Dúsítsuk a tejszínnel, ízlés szerint ízesítsük a levest még ½ ek Delikáttal, őrölt fehérborssal és szórjuk meg a finomra vágott friss zöldfűszerünkkel. Kínálhatunk mellé még mini mozzarella golyókat.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 6
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem