Paradicsomos-tormás mártogatós
Paradicsomos-tormás mártogatós
  • timer15 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • natúr joghurt - 2 darab
  • tejföl - 3 evőkanál
  • reszelt torma - 5 evőkanál
  • paradicsom - 3 darab
  • cukor - 1 csipetnyi
  • Delikát ételízesítő - csipetnyi
  • kapribogyó - 1 evőkanál
  • nagy borízű alma - 1 darab

Elkészítés:

  1. Vágjuk be egy picit a paradicsomokat a csúcsuknál. Forrázzuk le őket és tartsuk kb. 20-30 másodpercig a forró vízben. Majd, húzzuk le a bőrüket. Daraboljuk és turmixoljuk össze őket, majd passzírozzuk át egy szitán.
  2. Aprítsuk fel a kapribogyókat. Reszeljük le a meghámozott almát.
  3. A paradicsomot keverjük jól össze a kapribogyóval, tormával, almával, citromlével, tejföllel és joghurttal.Ízesítsük egy kis Delikáttal.
  4. Tálaljuk friss zöldségekhez mártogatósnak, vagy hideg marhasült mellé mártásként.