Paradicsomos sertésragu erdei gombákkal és fekete olívával
Paradicsomos sertésragu erdei gombákkal és fekete olívával
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Bolognai spagetti alap - 1 csomag
  • petrezselyem zöld - 1 csokor
  • olaj - 2 evőkanál
  • sertéshús - 50 dekagramm
  • citrom héja - 1 darab
  • erdei gombakeverék - 15 dekagramm
  • fekete olíva bogyó - 5 dekagramm

Elkészítés:

  1. A megtisztított húst vágjuk kockákra. A fagyasztott gombát olvasszuk ki és csöpögtessük le. A nagyobb darabokat vágjuk félbe, harmadára.
  2. Egy lábosban forrósítsunk föl olajat. Pirítsuk meg rajta a húst enyhén barnára.
  3. Adjuk hozzá a Knorr alapot és öntsük föl 2,5 dl vízzel. Keverjük jól el és hozzuk forrásba. Adjuk hozzá a lecsöpögtetett és leöblített olíva bogyót.
  4. Kis lángon, időnként megkeverve pároljuk kb. 15-20 percig. A vizet szükség szerint pótoljuk.
  5. Majd adjuk hozzá a gombát és lefedve pároljuk készre kb. fél óra alatt. Időnként keverjük meg és pótoljuk a vizet, ha szükséges.
  6. A végén szórjuk meg frissen reszelt kezeletlen citrom héjával és petrezselyem zölddel. Tálaljuk parmezános kukorica kásával.