Paradicsomos-sajtos pogácsa szárított bazsalikomos
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Alap tészta

    • liszt - 60 dekagramm
    • Ráma - 28 dekagramm
    • só - 1 teáskanál
    • bors - 1 kevés
    • tejföl - 10 dekagramm
    • tojás - 1 darab
    • paradicsomlé - 2.5 dl
    • sütőpor - 1 dekagramm
    • szárított bazsalikom - 1 kevés
    • trappista sajt - 15 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A hozzávalók száraz anyagait először egy tálban elkeverjük, majd a Rama margarint megolvasztjuk, és a tojással illetve a paradicsomlével elkevert tejföllel együtt a száraz anyagba keverjük. Kis szilikonformákba töltjük a tésztát, úgy hogy a forma 3/4 részéig töltsük, mert a sütőportól meg fog emelkedni. 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük.