Paradicsomos, sajtos húsgombócok spagettivel
Paradicsomos, sajtos húsgombócok spagettivel
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Bolognai spagetti alap - 1 csomag
  • víz - 7 dl
  • zsemlemorzsa - 2 evőkanál
  • Delikát ételízesítő - 1 teáskanál
  • trappista sajt - 5 dekagramm
  • darált sertéshús - 40 dekagramm
  • spagetti - 30 dekagramm
  • nyers tojás - 1 darab
  • asztali só - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. A darált húst összedolgozzuk a tojással, a zsemlemorzsával, a reszelt trappista sajttal majd ízesítjük KNORR Delikát 8 ételízesítővel.
  2. Púpozott teáskanálnyi mennyiségeket gombócokká formázunk majd tálcára téve 5-8 percre hűtőbe rakjuk.
  3. A KNORR Bolognai spagetti alapot elkeverjük 7 dl vízzel és felforraljuk. A forrásban levő mártásba tesszük a gombócokat és lassú tűzön addig főzzük amíg meg nem puhulnak.
  4. A közben kifőtt spagettit tányérra halmozzuk és rátálaljuk a visszaforralt mártást és a gombócokat.