Paradicsomos káposzta
Paradicsomos káposzta
  • timer0 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • nagy fej káposzta - 1 kilogramm
  • fej vöröshagyma - 1 darab
  • sűrített paradicsom - 140 gramm
  • Olaj - 3 evőkanál
  • Delikát ételízesítő - 2 teáskanál
  • őrölt kömény - 1 teáskanál
  • cukor ízlés szerint - darab
  • Liszt - 3 evőkanál
  • fűszerpaprika - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. A káposztát vágjuk vékony csíkokra. Öntsük fel bő fél liter hideg vízzel. Nem baj, ha nem lepi el, a káposzta levet fog ereszteni, illetve összébb is esik.
  2. Ízesítsük Delikáttal és köménnyel. Adjuk hozzá a megpucolt hagymát. Forrástól számított 15 percig főzzük, közepes, alacsony lángon.
  3. Az olajon pirítsuk a lisztet világosra. Húzzuk le a tűzről, szórjuk rá a fűszerpaprikát, keverjük simára 1 dl hideg vízzel. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, keverjük simára.
  4. A paradicsomos rántást adjuk a forrásban lévő káposztához. Főzzük pár percig, kevés víz hozzáadásával állítsuk be a kívánt sűrűséget.
  5. Ízesítsük cukorral, Delikáttal szükség szerint.