Feltöltve:

Paradicsomos káposzta

timer 0
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 4

Hozzávalók

nagy fej káposzta1 kilogramm
fej vöröshagyma1 darab
sűrített paradicsom140 gramm
Olaj3 evőkanál
Delikát ételízesítő2 teáskanál
őrölt kömény1 teáskanál
cukor ízlés szerint darab
Liszt3 evőkanál
fűszerpaprika1 teáskanál

A paradicsomos káposztafőzelékről
A paradicsomos káposztafőzelék egy olyan étel, amit mindenki a menzáról ismerhet leginkább. Ki szívesen, ki kevésbé, de mindenki emlékszik rá, ha valaki nem étkezett menzán, akkor a nagymama konyhájából is lehetnek róla emlékei A paradicsomos káposztafőzelék tálalható sült, vagy főtt hús mellé is, de önmagában, hús nélkül is remekül megállja a helyét. Ha valami újabb, vagy más ízvilágra vágyunk, elkészíthetjük fasírt, sült virsli, de még pörkölt mellé is köretként. Ne féljünk kísérletezni! A paradicsomos káposztafőzelék sikeres elkészítésének két titka van, az egyik a főzelékhez való paradicsompüré használata. A lehető legfinomabb íz elérése érdekében érdemes házilag készített paradicsompürét használnunk a paradicsomos káposztafőzelék elkészítéséhez. Ha kevés időnk van, használhatunk bolti, 100%-os paradicsomlét is. A másik sikerfaktor a tökéletes paradicsomos káposztafőzelék elkészítéséhez a káposzta megfelelő íze és állaga. Fontos, hogy a káposzta friss legyen, amikor nekiállunk elkészíteni a paradicsomos káposztafőzeléket, és hogy ne főzzük túl. Ugyanis, ha szétfő, élvezhetetlen lesz az íze. Főzés közben mindenképpen kóstolgassuk a paradicsomos káposztafőzeléket, így érhetjük el a legegyszerűbben az ízlésünknek megfelelő ízvilágot. A püré cukortartalmától függően cukrozhatjuk a paradicsomos káposztafőzeléket főzés közben, ízlés szerint. A paradicsomos káposztafőzelék remek választás bármilyen húsétel mellé, mert mindenhez passzol az íze, így érdemes kísérletezni vele, és többször elkészíteni köretként a vasárnapi ebéd mellé.

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A káposztát vágjuk vékony csíkokra. Öntsük fel bő fél liter hideg vízzel. Nem baj, ha nem lepi el, a káposzta levet fog ereszteni, illetve összébb is esik.

  2. 2. lépés

    Ízesítsük Delikáttal és köménnyel. Adjuk hozzá a megpucolt hagymát. Forrástól számított 15 percig főzzük, közepes, alacsony lángon.

  3. 3. lépés

    Az olajon pirítsuk a lisztet világosra. Húzzuk le a tűzről, szórjuk rá a fűszerpaprikát, keverjük simára 1 dl hideg vízzel. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, keverjük simára.

  4. 4. lépés

    A paradicsomos rántást adjuk a forrásban lévő káposztához. Főzzük pár percig, kevés víz hozzáadásával állítsuk be a kívánt sűrűséget.

  5. 5. lépés

    Ízesítsük cukorral, Delikáttal szükség szerint.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Paradicsomos káposzta húsgolyókkal

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0