Paradicsomos káposzta
Paradicsomos káposzta
  • timer35 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 1 darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • liszt - 3 evőkanál
  • Delikát ételízesítő - 2 teáskanál
  • kömény - 1 teáskanál
  • káposzta - 1 darab
  • paradicsomlé - 8 dl
  • fűszerpaprika - 1 teáskanál
  • sűrített paradicsom - 3 evőkanál

Elkészítés:

  1. A káposzta külső leveleit szedjük le és vágjuk ki a torzsáját. A káposztát vágjuk vékony csíkokra.
  2. Majd tegyük egy lábosba és annyi vízzel öntsük föl, ami éppen ellepi. Ízesítsük Delikáttal és köménnyel. Tegyük hozzá a megpucolt hagymát. Főzzük meg kb. 15 perc alatt roppanósra. A főzés végére a káposzta is levet fog ereszteni, a fölösleget merjük le róla.
  3. Közben egy másik lábosban pirítsuk meg az olajon a lisztet világosra. Húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a sűrített paradicsomot és a paprikát. Keverjük simára el, majd lassan öntsük föl kb. fél liter paradicsomlével és keverjük simára. Ezzel a paradicsomos rántással rántsuk be a káposztát. Főzzük pár percig, közben a kívánt sűrűséget beállíthatjuk még egy kis paradicsomlé hozzáadásával.
  4. Ízesítsük még egy kis cukorral és Delikáttal amennyiben szükséges.Kínáljuk bármilyen sült húshoz, fasírthoz, de magában is nagyon finom.