A káposzta külső leveleit szedjük le és vágjuk ki a torzsáját. A káposztát vágjuk vékony csíkokra.
Majd tegyük egy lábosba és annyi vízzel öntsük föl, ami éppen ellepi. Ízesítsük Delikáttal és köménnyel. Tegyük hozzá a megpucolt hagymát. Főzzük meg kb. 15 perc alatt roppanósra. A főzés végére a káposzta is levet fog ereszteni, a fölösleget merjük le róla.
Közben egy másik lábosban pirítsuk meg az olajon a lisztet világosra. Húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a sűrített paradicsomot és a paprikát. Keverjük simára el, majd lassan öntsük föl kb. fél liter paradicsomlével és keverjük simára. Ezzel a paradicsomos rántással rántsuk be a káposztát. Főzzük pár percig, közben a kívánt sűrűséget beállíthatjuk még egy kis paradicsomlé hozzáadásával.
Ízesítsük még egy kis cukorral és Delikáttal amennyiben szükséges.Kínáljuk bármilyen sült húshoz, fasírthoz, de magában is nagyon finom.