Paradicsomos húsgombócok nyárson, sült burgonyával
Paradicsomos húsgombócok nyárson, sült burgonyával
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 3 dl
  • burgonya - 1 kilogramm
  • aprított fokhagyma gerezd - 3 darab
  • napraforgó olaj - 5 evőkanál
  • darált sertéshús - 80 dekagramm
  • Knorr Milánói makaróni alap - 1 csomag
  • nyers tojás - 2 darab

Elkészítés:

  1. A darált húst tálba tesszük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tojásokat, sóval, borssal fűszerezzük és jól összedolgozzuk.
  2. 10 percig hűtőben pihentetjük, majd vizes kézzel 12-16 egyforma húsgombócot formálunk belőle.
  3. 3-4 darabot húzunk egy nyársra és kiolajozott hőálló tálba vagy tepsire téve 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
  4. Közben elkészítjük a mártást. Elkeverjük és alaposan kiforraljuk a KNORR Milánói makaróni alap Rafinéria alapot beletesszük 3 dl vízbe.
  5. Az így elkészült mártást a megsült nyársakra öntjük és pár percig visszarakjuk a sütőbe.
  6. A megmosott burgonyát héjasan cikkre vágjuk, összeforgatjuk a KNORR Grill fűszervarázzsal és 3 ek olajjal. 170 C fokos sütőben 25-30 perc készre sütjük.
  7. A sült burgonyát tányérra halmozzuk és rátesszük a szaftos húsos nyársakat.