víz | 3 dl |
---|---|
burgonya | 1 kilogramm |
aprított fokhagyma gerezd | 3 darab |
napraforgó olaj | 5 evőkanál |
darált sertéshús | 80 dekagramm |
Knorr Milánói makaróni alap | 1 csomag |
nyers tojás | 2 darab |
Paradicsomos húsgombócok nyárson, sült burgonyával a Főételek kategóriában
A darált húst tálba tesszük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tojásokat, sóval, borssal fűszerezzük és jól összedolgozzuk.
10 percig hűtőben pihentetjük, majd vizes kézzel 12-16 egyforma húsgombócot formálunk belőle.
3-4 darabot húzunk egy nyársra és kiolajozott hőálló tálba vagy tepsire téve 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
Közben elkészítjük a mártást. Elkeverjük és alaposan kiforraljuk a KNORR Milánói makaróni alap Rafinéria alapot beletesszük 3 dl vízbe.
Az így elkészült mártást a megsült nyársakra öntjük és pár percig visszarakjuk a sütőbe.
A megmosott burgonyát héjasan cikkre vágjuk, összeforgatjuk a KNORR Grill fűszervarázzsal és 3 ek olajjal. 170 C fokos sütőben 25-30 perc készre sütjük.
A sült burgonyát tányérra halmozzuk és rátesszük a szaftos húsos nyársakat.