Paradicsomos húsgombóc
Paradicsomos húsgombóc
  • timer25 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • fehér kenyér - 4 szelet
  • sajt - 8 dekagramm
  • Delikát ételízesítő - 1 teáskanál
  • napraforgó olaj - 2 evőkanál
  • bazsalikomlevél - 1 evőkanál
  • darált sertéshús - 40 dekagramm
  • frissen őrölt feketebors - 1 teáskanál
  • kristálycukor - 1 teáskanál
  • asztali só - 1 csipetnyi
  • doboz hámozott paradicsom konzerv - 400 gramm

Elkészítés:

  1. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon lepirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, vagy a kockákra vágott friss paradicsomot, a kristálycukrot, a zúzott fokhagymát és a Delikátot. Felforraljuk és hozzáadjuk a Knorr Házias Marhahús Levesalapot és kevergetve felolvasztjuk.
  2. A darált húst összekeverjük sóval, őrölt fekete borssal, apróra vágott bazsalikom levéllel. Nedves kézzel gombócokat formálunk belőle és a mártásban 115 perc alatt készre főzzük.
  3. A kenyérszeletekből pirítóst készítünk, megdörzsöljük fokhagymával, a mélytányér aljára tesszük, köré öntjük a szószt és a gombócokat, majd sajttal megszórva tálaljuk.