Paradicsomos húsgombóc, főtt burgonyával a Főételek kategóriában
A darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a tojást az apróra vágott kis fej hagymát, rizst, ízesítjük ízlés szerint, só, bors, pirospaprika. Jól összekeverjük.
Gombócokat formázunk belőle, és bő vízbe amibe teszünk 1 evőkanál delikátot feltesszük főzni.
1 órát főzzük lassú tűzön. Ez alatt puhára fől.
Amíg a gombócok főnek. a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben fél óra alatt puhára főzzük.
Ha a gombócok megfőttek, kivesszük őket egy tálra. A főzőlét felhasználjuk, ne öntsük le róla. Egy lábasba pici olajon kevés lisztet zsemleszínűre pirítunk ( rántást készítünk). Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és folyamatos keverés mellett belemerjük a levet amibe a gombócok főttek. Ízlés szerint ízesítjük kicsi cukorral, sóval. Beletesszük a gombócokat is, és egyet forralunk még rajta.