darálthús | 40 dekagramm |
---|---|
rizs | 10 dekagramm |
tojás | 2 darab |
Knorr Erőleveskocka | 2 darab |
Delikát ételízesítő | 1 teáskanál |
paradicsompüré | 15 dekagramm |
közepes fej vöröshagyma (160 g) | 2 darab |
zellergumó (80 g) | 0.25 darab |
tv paprika | 1 darab |
kis csokor petrezselyemzöld | 1 darab |
olaj | 6 evőkanál |
liszt | 2 evőkanál |
cukor | darab |
őrölt bors | darab |
Paradicsomos húsgombóc a Főételek kategóriában
A megmosott rizst 1 l forró vízbe tesszük és 10-12 perc alatt, időnként megkeverve félpuhára főzzük. A finomra vágott vöröshagymát 1 ek olajon üvegesre pirítjuk. A megpirult hagymát húzzuk félre, adjuk hozzá az erőleves kockákat, és a finomra vágott petrezselyem zöldet. A forró hagymában a kockák fel fognak olvadni.
A darált húst összekeverjük a tojással, őrölt
borssal, a fűszeres pirított hagymával. A félig főtt rizst leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel, a húshoz adjuk, jól összekeverjük.
Hozzáadjuk a tisztított hagymát, zellert, a középen bevágott, de egészben hagyott paprikát. Ízesítjük 1 tk Delikáttal, ízlés szerint cukorral (javasolt 2 tk).
Felforraljuk, közben a húsból gombócokat formázunk, belehelyezzük a paradicsomos lébe és lassú tűzön 30 perc alatt készre főzzük.