Paradicsomos húsgombóc
Paradicsomos húsgombóc
  • timer80 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

    Elkészítés:

    1. A lecsót és a sűrített paradicsomot egy kis cukorral feltesszük főni.
    2. Amíg felforr, addig elkészítjük a húsgombócokat: a darált húst a rizzsel és a tojással, illetve a fűszerekkel (só, bors, delikát, pirospaprika) egyéni ízlésünk szerint összekeverjük, majd nem túl nagy gombócokat formázunk belőle.
    3. A felfőtt paradicsomos lébe beletesszük a gombócokat. Kb. 60 percig főzzük, addig, amíg a gombócok megfőnek.
    4. Elkészítjük a rántást: egy kis edényben 4 ek. olajat melegítünk, majd beleteszünk 3 ek. lisztet, amikor zsemleszínűre pirul levesszük a tűzről és hozzáadjuk az 1 tk. pirospaprikát, és annyi hideg vizet öntünk hozzá, amivel simára tudjuk keverni, majd ráöntjük a paradicsomos húsgombócunkra. Cukorral még ízesíthetjük saját ízlésünk alapján.