fehér kenyér | 4 szelet |
---|---|
sajt | 8 dekagramm |
Delikát ételízesítő | 1 teáskanál |
napraforgó olaj | 2 evőkanál |
bazsalikomlevél | 1 evőkanál |
darált sertéshús | 40 dekagramm |
frissen őrölt feketebors | 1 teáskanál |
kristálycukor | 1 teáskanál |
asztali só | 1 csipetnyi |
doboz hámozott paradicsom konzerv | 400 gramm |
Paradicsomos húsgombóc a Főételek kategóriában
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon lepirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, vagy a kockákra vágott friss paradicsomot, a kristálycukrot, a zúzott fokhagymát és a Delikátot. Felforraljuk és hozzáadjuk a Knorr Házias Marhahús Levesalapot és kevergetve felolvasztjuk.
A darált húst összekeverjük sóval, őrölt fekete borssal, apróra vágott bazsalikom levéllel. Nedves kézzel gombócokat formálunk belőle és a mártásban 115 perc alatt készre főzzük.
A kenyérszeletekből pirítóst készítünk, megdörzsöljük fokhagymával, a mélytányér aljára tesszük, köré öntjük a szószt és a gombócokat, majd sajttal megszórva tálaljuk.